У старiм соборi

Присвячено моїй сестрі Свєті Боженко, яка народилася у День Щастя!

 

 

У старім соборі,

 

Біля тих воріт,

 

Де Святий струмочок,

 

Весело дзвенить,

 

Пісню заспіває

 

Нам кобзар старенький,

 

Як завжди бувало,

 

З заснування Неньки.

 

 

 

Він співає гарно,

 

Маків луг цвіте.

 

Це ж усе не марно,

 

Доля тебе жде.

 

 

 

Сонечко дівочих мрій

 

У рудім волоссі грає.

 

В світлі золотистих вій,

 

Любий день весни чекає.

 

 

 

А у косах квіт калини,

 

І світанку бірюза,

 

А кохання до родини –

 

Кришталева та сльоза.

 

 

 

Ясний погляд Свєти,

 

Як південний гай,

 

Де цвітуть смарагди,

 

І тече Дунай!

 

 

 

Хай цвіте з весною

 

У сестрі Душа,

 

Будь завжди младою,

 

Лірою вірша!

 

 

 

Пахощі квітів левади,

 

Спокій серцю подарують,

 

І коханням - відради,

 

Нашу Свєту зачарують.

 

 

 

Ти світанок розквітай,

 

Буде і у нас весілля!

 

Свято, Свєточка, чекай,

 

І щасливе новосілля!

 

 

 

У старім соборі,

 

Біля тих воріт,

 

Де Святий струмочок,

 

Весело дзвенить,

 

Пісню заспіває

 

Нам кобзар старенький,

 

Як завжди бувало,

 

З заснування Неньки.

 

_______________________________________

Ілюстрація - картина автора, собор Різдва Богородиці! Гуаш. Ось цьому собору і Свєті, присвячений вірш.


Рецензии
Написано з любов'ю, щиро, від серця.
Це відчувається в кожному рядку.
Хай буде щастя!!!

Валентина Лысич   21.03.2016 05:31     Заявить о нарушении
Щиро дякую! Всіх благ!

Ольга Липа   21.03.2016 11:21   Заявить о нарушении