Дякон Левски

 

       "Сам съм, други няма!"
             В. Петлешков
 
За република чиста и свята
си мечтаел Апостолът страстно,
виждал светлото бъдеще ясно –
предусещал в аванс свободата.
 
Да, република има, в която
безполезна е всякаква гласност,
свободата ни, знаем прекрасно,
си е доста условно понятие.
 
От мечтата ти, Дяконе, ние
сме постигнали толкова малко –
днес в република бедна и жалка
 
сме свободни мизерно да гнием.
Колко нужен сега си ни само!
Но си сам – нови дякони няма


Рецензии