Рубаи Хайяма - 14

Удел твой, сердце, кровью истекать всегда,
И состоянье каждый миг менять тогда.
Душа моя, зачем вошла ты в тело,
Коль из него должна ты выйти навсегда?
15.08.2015

Оригинал на таджикском (или фарси) такой:
Эй дил, чу насиби ту хама хун шудан аст,
Ахволи ту хар лахза дигаргун шудан аст.
Эй чон, ту дар ин танам чи кор омадаи,
Чун окибати кори ту берун шудан аст?


Рецензии