Усмiхнiся жыццю

Усміхніся жыццю, усміхніся,
І зусім на яго не крыўдуй.
На пражытае зноў азірніся
І паверыць у лёс паспрабуй.

Усё абдумай, ва ўсім разбярыся,
Шмат яшчэ будзе розных падзей.
Нават мары калі не збыліся,
Ты ніколі не страчвай надзей.

Калі боль у душы не сціхае,
А на сэрцы туга і адчай,
Усміхніся, такое бывае,
Набярыся цярпення, чакай.

Як бы там ні было, усміхніся,
Калі нешта не так - не сумуй.
На чужую бяду адгукніся
І кагосьці ад зла ўратуй.

Усё дрэннае пройдзе, мінецца,
Час паставіць усе кропкі над"i".
І жыццё табе зноў усміхнецца,
І шчаслівыя вернуцца дні.


Рецензии
Тонко, интересно, с теплом

Жюр22   07.03.2017 19:32     Заявить о нарушении
Спасибо,Юрий!
Будем улыбаться жизни!

Лариса Гапеева   08.03.2017 08:22   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.