Родопска омая - Родопское очарование

РОДОПСКА ОМАЯ

На Райково в конака - тишина,
душата ми е разградена.
Без болка, без сълза и без вина
със спомените се разделям.

Затворена в решетките ли съм
или небето е затворено във клетка?
Омайва ме Орфеев звън,
опива ме родопска гледка.

Мирише на смола, невидим чан
зелените гори люлее,
на боровете в стройните тела
звезди проблясват и немеят.

Към тях политам с лекота,
с дъха кристален да се слея
и ме догонва любовта
на Евредика и Орфея.

Мария Шандуркова

Фото: erodopi.eu
 


Рецензии
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.