Прокляття хронометра

Тиша в кімнаті…
     Тільки годинник
          Жваво ввібрав
               Сотні звуків і йде.
Наче в заклятті,
     Мовбито винний,
          Що обікрав
               Життя у людей.

В ритмах чітких –
     Він незрівнянний,
          Мов ворожбит
               У обряді нуднім.
Творить віків
     Світ ідеальний,
          В плині журби
               Вже відомий усім.

Тиша в кімнаті…
     Ставить хронометр
          Стрілками час –
               Де спотворює сни.
Фрази крилаті,
     Досить знайомі,
          Входять у транс,
               Мов у зговорі з ним.

Дійство розмите,
     Стримують чари
          В путах табу
               Недоладних ідей.
Звісно, між митей –
     Він, наче скнара,
          Тільки забув,
               Що ключі у людей…

19:58, 07.03.2015 рік.

Зображення: http://tainy.info/technics/mashiny-vremeni/


Рецензии
О, який знайомий цей звук годинника в тиші...

Наталя Мазур   08.03.2015 23:59     Заявить о нарушении
Дуже Вам дякую!!! Добра!!!

Прокопенко Юрий   09.03.2015 10:43   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.