Вусны - слодыч спелай вiшнi

Можа казку, можа зданне,
Ці выяву мроі,
Ўчора я сустрэў каханне -
Юнае, жывое.

Зелянелі зоры-вочы
Полымем вясны,
Вабіў тонкі стан дзявочы,
Абяцаў мне сны.

Над вачамі  - крылы-бровы,
Як грака крыло,
Клікалі на луг шаўковы
Ў поле, за сяло.

Вусны - слодыч спелай вішні,
Зубак белых рад -
Сатварыў сам усявышні,
Як жыццю быў рад.

Усмешка ветлая вітала
На цнатлівым твары,
Валасоў рака хавала
Яе стану чары.

Анямеў я, не меў сілы
адарваці зрок,
Ды ўчуў я: "Любы, мілы!"
Нібы назнарок.

Мая казка, мая мроя,
лебядзіны спеў...
Сэрца выбрала другое, -
І знікла між дрэў!


Рецензии