Я - тучанская снегурка

Я - тучанская снегурка
И из Тучи в гости к вам!
Горностаевая шкурка-
В тон лежащим здесь снегам.

Ничего, что задождило
Ничего, что холода!
В Новый год согреет милый
Ту снегурку на года.

И укроет горностаем,
Что на Припяти возрос.
Эй садись! Всех покатаем,
Размахнётся Дед Мороз!

         ***

Ай вы коні, ай алені!
Куды  ляціце наўскач?
Адлятаюць дрэваў цені,
Нібы помнікі ўдач.

Бо ўдач мы мецьмем многа
На жыццёвым на пуці!
Гэй, ляці, ляці дарога!
Птушкаю алень ляці!

Ай, Сяргей! Мы ўсё прабачым, -
Брудны снег, смаркаты нос!
І ў кругу ўсе паскачам, -
Ты,  Снягурка і  Дзед Мароз!


Рецензии