Воспоминания. Сорок пять лет тому назад...

"Успаміны. Сорак  пяць  гадоў  таму  назад..."
   
  Я  вас  чакаў...
Глядзеў, як  свет  ад  ліхтароў –
у  Свіслачы  гайдаецца.
Са  мною  Вечар  развітаўся:
– Будзь  здароў…
– Бывай, бо  ночка  пачынаецца...

   Зыйшоў  мой  Вечар,
недзе  спіць...
А  ноч  мяне  не  адпускала,
ля  сябе  трымала.
А  я – чакаў  вас...
Таму  што –
лепей  у  любоўнай  смуте  жыць,
чым  атрымаць  усё  адразу.
Гэта  ж – мала  так...
*+*
16  снежня 2014 г.


Рецензии