Сязонны спектакль

Прыходзе  Час 
і  Беларусі – зімаваць,
і  Снежань-госьць  да  нас  спяшыць,
і  нас  “паштоўкамі”  сняжыць –
што  хутка  будзе  нас  марозна  цалаваць…

Насып  нам  Снежань  снегу  на  палі, лясы –
увЕсну  стане  ён  жывой  вадою,
і  ручайкамі, і  ракою –
абудзіць  дрэвы, й  каласы…

Насып  нам  Снежань
снегавУю  коўдру –
зямле  пад  коўдрай  цёпла  будзе,
і  Студзень – край  наш  не  застудзе,
і  ураджай  ўрадзіцца  добры...

А  Люты – толькі  зробіць  выгляд,
што  ён – мяцельны, і  марозны,
бо  ён, малЕнькі, і  нязлосны –
Сакавіку  гатуе  выхад...

Спектакль  грае  нам  Прырода-Маці.
Адзін  і  той  жа – меркаваны,
сезон – заўсёды  меладрама,
а  кожны  Месяц  ў  ім –
актор-прыяцель...
*+*
27 Лістапада 2014 г.

**
(Лістапад – ноябрь;
Снежань – декабрь;
Студзень –январь;
Люты – февраль;
Сакавік – март;
Час – Время; коўдра – одеяло; выгляд – вид;
меркаваны – расчётливый, задуманный).


Рецензии