Русскоязычным землякам

“Рускаязычным  зямлякам”.

Я  з  вамі, ТУТ –
пакуль яшчэ  жывы !
НікУды  ад  мяне  вам  не  падзЕцца !
На  сваёй  Мове – з  вамі  буду  “говорить” –
вясьці  Размову, размаўляць !
гаворка,
ТУТ  на  Беларусі, так  завецца.

Ня  ўпёртасць  гэта – “стАрага  Казла”,
як  на  мяне  хтось,
ў  думках,
чартыхнецца.
Мы, Беларусы – ТУТ  жылі, й  жывем,
і  Мова  наша – з  намі  ТУТ  была !
І  Мова  наша –Гонар,
а  не  сьмецце !

І  размаўляю  я  на  Ёй, на  Мове –
дзе  толькі, з  кім, даводзіцца  сустрэцца !
Я  до-о-о-оўга  жыць  збіраюся, панОве –
і  ад  маёй  Мовы –
вам  нікУды  не  падзЕцца !
*+*
25  лістапада 2014 г.


Рецензии