Первый снег в ноябре

Першы  снег  у  лістападзе.

Ўчорась – падаў  ціхі  снег...
Сёння – ціха  тае...
Як  і  грошы, ў  нас у  ўсех –
мала, не  хапае...

Мне  ж, ня  трэба – многа  іх...
Проста – каб  хапАла...
Бо, дзень  за  днём  расце  цаннік –
на  хлеб  з  кавалкам  сала...

Пэўна  людзі – не  ў  цане,
тут – на  Беларусі...
Каб  жыццё – было  паўней,
з  Дзяржаваю  ў хаўруссі...
*+*
21 лістапада 2014 г.

**(ўчорась – вчера; не  хапае – не  хватает;
ня  трэба – не  нужно; пэўна – нахожусь в уверенности;
ў  хаўруссі – в  согласии  и  дружбе).


Рецензии