Притча о Совести

“Прытча  пра  Сумленне”.
***
Я  прыйшоў  к  вам  здалёк...
З  тых  мясцін,
дзе  сваё  вы  згубілі  Сумленне.
Я  да  вас  вам  Яго  прывалок –
каб  вы  сталі  прад  Ім  на  калені.

Гэта – бацька, і  маці, і  Кут –
у  якім  яны  вас  нарадзілі...
Гэта – Чэсць,
гэта – Гонар, і – Суд,
за  няшчасці  на  вашай  Радзіме.

Вось  Яно, перад  вамі – жыве...
Не  пазбавіцца  вам  ад  Сумлення,
не  бывае  такога  павек.
І  таму – перад  Ім, на  калені !
*+*
2 кастрычніка 2014г.


Рецензии