Сльоза дитини

Ще тліють в душах спалені надії,
Та схід і захід сонця не такий.
На мить здалося: в світі щось міліє,
І голос сойки менш тепер дзвінкий.

Чи то фатальним збігом в Україні
Людські страждання вилились в бої?
А дітки любі – ясочки невинні,
Вже труть зі страху віченька свої.

Біжить по личку неземна перлина.
Матусю, що це? Хто спалив цей дім?
І гірко-гірко схлипує хлопчина,
Бо з дому поряд раптом чути грім.

Мовчить матуся... Як сказати сміє,
Що край коханий, мов вулкан, гурчить?
Німіє пісня, і душа німіє...
В ясній сльозині – світ завмер на мить.

Знялася ввись голубка біла-біла:
"Лети, пташино! Долети до зір!
Візьми молитву цю мою на крила,
А замість неї – принеси всім МИР!"


Рецензии
Проникливі слова...
Дуже шкода нашу неньку - Україну...
Миру Вам і Злагоди!
С теплом,

Янина Бурмистр   31.08.2014 14:45     Заявить о нарушении
Сердечно дякую, Яніно! І Вам - Добра, Миру, Любові та Наснаги!!!

Валентина Чайковская   31.08.2014 15:10   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.