Притяжение Земли

Са  зборніка "Косаўскі  сшытак".
"Прыцягненне  Зямлі".
***
Калі  ноч  выпадае  зорная,
з  цеплынёю  смачнаю  ліпеня,
я  кладуся  тварам  угору,
і  зліваюсь  з  Сусьветам, сціпла...

Там, наверсе – Месяц, дазорам
прыглядае  за  зоркамі-сёстрамі,
пада  мною  Зямлі  прастора –
раптам  робіцца  малым  востравам...

Так  ляжу, пакуль  не  памніцца,
што  яна – пада  мною, Бездань,
і  ў  яе – я  магу  зваліцца,
і  згубіць  Зямлю, як  адрэзаны...

За  Зямлю  хапаюсь – трымацца !
І  з  палёгкасцю  адчуваю,
што  Зямля – гэта  наша  Маці,
і  сама  мяне  утрымае...
*+*
5 мая 2014 г.  Ноч…
**( зорная – звёздная; ліпень – июнь; тварам  угору – лицом  вверх; з  Сусьветам – с Вселенной;
наверсе – наверху; раптам  робіцца – внезапно  делается; пакуль  не  памніцца – пока  не  покажется;
Бездань – Бездна(космоса); хапаюсь – хватаюсь; трымацца – держаться; адчуваю – чувствую; утрымае – удержит).


Рецензии