Елена Жукова-Желенина -Предчувствие

Предчувствие

У тебя в руках такая сила, у тебя в глазах такая нежность!
Я скажу тебе, что ты красивый. Наша встреча - просто неизбежность.
На рассвете солнце заглянуло, улыбнулось ласково в окошко,
Мне о чём-то пчёлы прожужжали и мяукнула негромко кошка.

Я проснулась с чувством, что скорее надо в утро мне вбежать морское.
И с тобою то же приключилось... Птицы звонко звали вдаль на море.
Видно, ночью звёзды так решили, нам сказали - счастье недалече!
Видно, гороскопы так сложились, нас двоих толкнули к этой встрече.

Я бежала к морю... Я спешила!  И предчувствия тебя позвали.
Тут случилась эта наша встреча. Мы с тобой друг друга увидали.
Повстречались, глаз не отводили...Всё смотрели, нежно улыбались.
Это звёзды всё за нас решили, чтобы больше мы не расставались!

Превела на Български: ЮЛИЯНА ДОНЕВА

ПРЕДЧУВСТВИЕ

В твоите ръце такава сила, в твоите очи такава нежност!
Ще ти кажа аз, че си красив и, че срещата ни неизбежност!
Щом разсъмна, слънцето надникна  и  ласкаво усмихна се в прозореца.
И пчелите нещо избръмчаха и измяука не високо котката.

Събудих се със чувството, че бързо трябва да побягна към морето.
И със тебе нещо ще се случи... Птиците зоват ме от далеко.
Личи си, че звездите са решили и казват ни,че щастието е близо.
Личи си, хороскопът тъй е сложен, да ни тикне нас към тази среща.

Тичах към морето... Бързах аз! И теб предчувствието те подтикна.
Така се случи тази наша среща. Така ний двама с тебе се видяхме.
Не сваляхме очи един от друг. С погледи усмихвахме се нежно.
Всичко туй звездите са решили,че повече не ще се разделим.


Рецензии
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.