Заблуждение - Алексей Селичкин

Заблуждение

Алексей Селичкин
http://www.stihi.ru/2011/03/01/6487

Зима изрядно затянулась.
Зима. И что ни говори,
весна, похожая на милость
придёт к заснеженной двери.

В мечтах согрелся и поверил.
Моей потешности вослед,
шаги скрипучие за дверью.
Открыл – подвыпивший сосед.


Заблуда
Превод: Красимир Тенев

Май зимата е продължила
предълго, ала вярвай ти –
приижда пролет, като милост
към в сняг затрупани врати.

Повярвах, стопли ме мечтата.
От чувство радостно подет,
чух: стъпки скърцат пред вратата...
Отворих. Там – пиян съсед.


Рецензии
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.