Сынт ултимул поет ын сатул меу

                (С.Есенин «Я последний поэт деревни»)
Сынт ултимул поет ын сатул меу,
Кынт модест аре подул де скындурь,
Ла о ултимэ литургие стау еу
А местякэнулуй фрунзе кэзынде.

Арде-н флэкэрь аурите, ка ун семн,
Лумынаря дин чарэ трупяскэ,
Яр ал луний часул де лемн
Ора 12 вря сэ мь-о шоптяскэ.

Пе кэраря кымпулуй стропит
Ва еши ун оаспете де фер.
Пе овэзул, де зорь че-й стропит,
Мыниле-й негре ыл чер.

Палме, фэрэ вяцэ ши стрэине,
Асте кынтече н-ау трай ку вой!
Нумай спичеле-кай дупэ стэпыну-й
Вор тынжи дин суфлет, греой.

Некезул лор дус де-ун вынт демн,
Челебрынд ун жок де парастас.
Ын курынд ал луний час де лемн
Ымь вор шопти ал 12 час!


Рецензии
С ДНЁМ РЕСПУБЛИКИ!
ЗДОРОВЬЯ ВАМ, ТВОРЧЕСКИХ УСПЕХОВ!

С УВАЖЕНИЕМ,

Поэты Прозаики Приднестровья   02.09.2016 15:01     Заявить о нарушении