Так Население становится Народом

Так   насельніцтва  становіцца  Народам.
***
Стаялі  Людзі.
На  “Майдане”…
Стаялі – супраць  Ўлад ,
Народам.
Бо, Чэсць  і  Сорам  не  прадалі.
Стаялі – не  за  ўзнагароды.
Стаялі – за  дзяцей  і  ўнукаў !
І – за  бацькоў  старЫх,
стаялі…
Краіна  нараджалась  ТУТ,
у  мУках…
І  Будучыня  ТУТ –
стагнАла…

Стаялі  Людзі.
На  “Майдане”.
Ня  ўсе  з  іх
звЕрнуцца  да  хаты…
Стаяць  яны  ТУТ,
як  Народ –
аддАна,
за  Чэсць  і  Сорам,
як  салдаты.
І  можа  Ўлады – пусцяць  танкі,
і  па  Народу – будзе  страляніна…
Але, стаЯць  ТУТ  Людзі – на  “Майдане”…
Стаіць  Народ –
за  Незалежнасць  Украіны !
*+*
29  студзеня  2014г.   … 23 ч.00 хвілін   …Мінск, Беларусь…


Рецензии