Июнь. Раннее утро. Коссово

Чэрвень. Раніца. Косава.
***
Я  прачнуўся  росным  ранкам…
Сонца  шчэ  ня  выпаўзла  з-за  лесу…
Я  прысеў, чакаючы  яго, на  ганку…
І  блукАлі  думкі  мае  дзесьці…

Прачыналісь  птушкі  ў  бліжнім  гаі…
А  над  лесам – неба  румянела…
Мае  думкі  дзесьці  там  мільгалі…
А  аб  чым – незразумела…

Бо, сядзець  вось  так –
ў  дрыготкай  рАні…
Як – нованароджаны  і  бесклапотны…
Быццам  Дзень – табе  падараваны…
Выпадае  рэдка –
у  жыцці  самотным…
*+*
3  студзеня 2014г.
**( прачнУўся – проснулся;  рОсным  рАнкам – утром в росе; чакАючы – поджидая; на  гАнку – на крылечке; блукАлі – блуждали;  дУмкі – мысли;  дзЕсьці – неведомо где; птушкі – птицы; незразумЕла – непонятно; бесклапОтны – беззаботный; падаравАны – подарен; самОтным – грустным, печальным).


Рецензии