Беседа с Данилкой

Са  зборніка  “Гішторыі  дзеда  Алега”.
***
Размова  з  Данілкай.
**
Спытаў  унука,
той  яшчэ  свавольнік,
у  свае  чатыры –
хуткі, вёрткі…
 – Які  найлепшы  час, і  вольны.
– Улетку, на  рацэ,
ці  ўзімку – каб  на  санках  з  горкі ?

А  гэты  клоп-разумнік,
адразу  мне  ў  адказ:
 – Ой, насмяшыў, дзядуля –
тутачкі ж  памру !
– Ня  тая  у  цябе  здагадка.
– Найлепшы  для  мяне  той  Час,
калі, 
з  цікавасці, 
я  нешта  утвару,
і  не  задасць  лупцоўку  татка !
*+*
23 снежня 2013г.
**( спытАў – спросил; свавОльнік – проказник; найлЕпшы  час – лучшее  Время,порА;
на  рацЭ – на  реке; адрАзу – сразу;  ў  адкАз – в  ответ; тутачкі ж – сию минуту и здесь;
здагАдка – догадка-мысль; з  цікАвасці – из  интереса; нЕшта – что-то).


Рецензии