На една година

Колко бързо времето измина:
стана Радко на една година!
Даже Мечо гледа го със страх,
кучето мълчи - не казва "Баф".

Сам върви, разхожда се на воля,
обикаля стаите и хола,
бърза да надникне тук и там -
нали вече е юнак голям!...

Двайсет думички с устичка казва,
а пък другите неща показва.
Тропа, скача, пляска със ръце,
поиграва весело хорце.

Тортата за празника е чудна,
но поставя му задача трудна:
как да духне силно със уста-
да угасне изведнъж свещта!


Рецензии
Здравей, Радко! Я перевела это милое стихртворение.
Можно посмотреть на http://www.stihi.ru/2013/12/03/5184.

С улыбкой))

Соколова Инесса   03.12.2013 15:24     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.