Ночью в Коссово, под яблоней, под звёздами

 Уначы у Косава,пад яблыняй,пад зоркамі.

Ноч  накінула  на  зоркі  хмарны  пОлаг…
У  Жыцці  прыпынак – адпачынак…
Я  не  маю  ніякой  прычыны
сумавАць… на  Косава  спусцілась  стОма…

Дзесь  сабака  браханУў,
зпрасОння…
Сны  якія  у  яго…
Цікава…
Дзень  цЯжкі  быў,
як  заўсЁды,
сЁння…
СтОма…
Ноч…
АдпачывАю…

За  сталом,
пад  яблыняй,
з  гарачай  кавай…
Ліст  папЕры…
Літаркі  ляплю…
Я  нікОга  ў  госці  не  чакАю –
спяць  на  хаце  ўсе,
каго  люблю…

У  мяне  святла –
маленькі  вОстраў…
На  святло  зляцелісь  матылі…
Я  люблю  сваё  жыццё  даволі  моцна…
Божа,
дай жа  мне –
каб  доўга-доўга 
дні  жыцця  майго  яшчэ  цяклі…
*+*
20 жніўня 2013 г. Косава.


Рецензии