Желание автор Сестрица Алёна

         Желание
 автор: Сестрица Алёна
http://www.stihi.ru/avtor/177301

Подари мне утро
   Золотого цвета,
      Где в лучах купаясь
         Облака по небу.

Подари мне осень
   Листопадом ярким.
      Там листву срывая
         Ветер кружит вальсы.

Подари мне нежность,
   Что согреет душу
      И оставит в сердце
        Яркий след под утро.

Подари мне веру,
   Что осенним утром
     Поцелуем нежным
        Ты меня разбудишь.


    Желание
превод: Красимир Тенев
 
Подари ми утро –
   утро златоцветно,
      що лъчите гмурка
         в облак на небето.

Подари ми есен.
   Листопади ярки.
      Нека лист отнесен
         валс танцува с вятър.

Подари ми нежност,
   сгрявяща душата –
      плам в сърцето, дето
         трайна е следата.

Подари ми вяра,
   с нежните си устни
      в есенната заран
         че ще ме събудиш.


Рецензии