Из А. Твардовского - In English

I realize: I am not answerable for
The fate of those who perished in the war,
For every younger pal or senior vet
Left yonder; nor  is anybody saying
That I could save them, but fell short of saving,
No one says that, and yet, and yet, and yet…

Я знаю: Никакой моей вины
В том, что другие не пришли с войны,
В том, что они, кто младше, кто моложе,
Остались там. И не отом же речь,
Что я их мог, но не сумел сберечь.
Речь не о том, но все же, все же, все же ...


Рецензии