Мгновение

Імгненне.

Дзяцінства  Край
заўжды
у  снах  з’яўляецца…
Калі,
ўжо  ты  даўно  не малады,
і  падыйшоў  да  старасці,
і  сэрцам,
да  мясцін  сьвятых,
з  журбою  цягнешся -
напіцца  Там
крынічнае  вады,
з  неверагоднай  прагнасццю…
Няма  нічога  вышай  гэтай  "маласьці"…
…вунь, бегла  воблака  кудысь,
дык  і  яно
над  гэтым  Краем
затрымалася…
*+*
Ноччу  22 мая 2013г.
**(заўждЫ – всегда; журба – печаль; крынічнае  вады –
родниковой воды;  неверагОднай  – невероятной;
прагнАсць – ненасытносць;
кудысь – куда-то).


Рецензии