Неизвестность

НЕВЯДОМАЕ.

Са  зборніка «Гішторыі  дзеда  Алега».

Дожджык  ноччу асвЕжыў  горад.
Дзень  настрой  абяцАў  падняць…
Ды  зляцЕў  на  вакно  маё  голуб…
Ды, чамусьці, давай  стагнАць…

Стогне  голуб  на  падаконніку.
Стогне  жАласна…
Стогне  з  рАніцы…
Ці, са  мною  што  здАрыцца  сёння…
Ці, ён  сам  балюча  парАнены…

Стогне  голуб.
І  я – напрУжаны…
Што  прарочыш  ты  мне,
паслАннік…
Ці, нядобрае – што  няздУжаю…
Ці, смяротнае  пакаранне…

Стогне  голуб,
як  ад  прадбачання.
Стогн  даходзіць  аж  да  выццЯ…
Так  на  вёсцы 
выццЁ  сабАччае
прадвяшчАе  канец  жыцця…
*+*
20 мая 2013 г.
**(настрой – настроение; абяцАў – обещал; чамусьці – почемуто; стагнАць – стонать;
 рАніца – утро; здАрыцца – случится; напрУжаны – в напряжении; няздУжаю – не осилю;
 прадбачанне – предвидение; выццЁ – вой; прадвяшчАе – предрекает).


Рецензии