Наивный Трактат о Жизни

НАіЎНЫ  ТРАКТАТ  АБ  ЖЫЦЦі.

Бываюць  спрэчкі  у  сям’і,
між  намі…
А  лЮбая  ўсміхнецца  вам…
З  чаго бы?..
ДзівОснае – яно заўсёды  побач.
Мы  ў  мітусні  яго  не  заўважаем…

Бывае, панавАляцца  праблемы…
І  не  разгрЭбсці…
Хоць  кладзіся  паміраць!
Таварыш  прыдзе,
ад  падзення  падпірАць...
І  мы – прымАем  пОмач,
без  здзіўлення… 

Ўсё  ў  сутнасці  сваёй – давОлі  проста.
Няма  нічога  новага  пад  сонцам…
ЖыццЁ  у  чалавека – не  бясконцае.
Але, жыццЁ,
як  божжы  Дар, дзівОснае…
*+*
13 мая 2013г.
**( спрэчкі – ссоры; лЮбая – любимая; ўсміхнецца – улыбнётся; ДзівОснае – удивительное;
 заўсёды  побач – всегда рядом; ў  мітусні  - в суете; не  заўважаем – не замечаем;
 прымАем  пОмач – принимаем помощь; здзіўленне – удивление; ў  сутнасці – в сущности;
 давОлі – предельно)


Рецензии