На концерт

ЮЛИЯНА ДОНЕВА

Чухте ли, руската група ще пее -
шепнат отвън в коридора.
И задоволство в очите светлее,
и стичат се, стичат се хора.

Тихо, започва руската група -
чува се в ляво и дясно.
А вън пред вратата народа се трупа,
в залата вече е тясно.

Понася се песен – широко, широко...
сърцето ти чак се разтапя.
Ечат гласовете, ту ниско, високо,
разчувстват те, сълзите капят.

Ах, тези рускини - чаровни и мили
и с тез гласове превъзходни,
сърцата на всички, са те покорили,
с песните руски, народни!


Рецензии
На концерте. http://www.stihi.ru/2012/12/23/6753

С уважением

Дмитрий Волжанин   20.04.2013 18:05     Заявить о нарушении