Молитва

Пиша Ти, Боже, на Небето
предраги, от пролетна Земя,
за хляб - жадуващи надежда,
ожаднели за Жива вода.

Помилуй, Господи, в немилост!
От студ сковани са сърца,
над снежнобелите земи
е натежала тъмнина!

Мъдри Боже!Всемогъщи!
Изпрати ни Своя Светлина!
Плаче Духът, Вездесъщи,
разплакани и Твоите деца.

Помилуй, Господи, в немилост!
От студ скованите сърца,
над снежнобелите земи
е натежала тъмнина!




Пишу Тебе, Боже, на Небо Молитва

Вера Половинко  http://www.stihi.ru/2013/04/07/5455

Пишу Тебе, Боже, на  Небо
(Молитва)

Пишу Тебе, Боже, на  Небо
С продрогшей, весенней Земли,
Жаждем  надежды – хлеба,
Жаждем Живой воды.

Помилуй, Господи, внемли!
Холод сковал сердца,
Снежные, белые земли…
Хмуры к  Земле Небеса!

Мудрый Господь! Всемогущий!
Свет Свой Небесный пошли!
Плачет Твой Дух, Вездесущий,
Плачут здесь дети твои.

Помилуй, Господи,  внемли!
Холод сковал сердца,
Снежные, белые земли…
Хмуры к Земле Небеса!

ВЕРА ПОЛОВИНКО
7.03.2013г.
Г. Киев.


Рецензии
Здравей, Роси! Току що бях много приятно изненадана, че с отварянето на страничката на Вера Половинко и с първия избор на стихотворение, попаднах точно на това, което ти си превела, и много, много се зарадвах! Зарадвах се, че си вярваща и обичаш духовните стихове. Нека Бог ти помага във всичко! Прегръщам те! Мария

Мария Шандуркова   16.04.2013 12:19     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.