Олеся Радушко Я богата! Богата! Богата!

Олеся Радушко
***Я богата! Богата! Богата!
http://stihi.ru/2009/08/31/5373

Пeревод на болгарский язык:
Марии Шандурковой

***
Аз съм богата! Богата! Богата!
Разбира се, не със пари,
а с ръцете на добротата,
с милостта на хора добри.

Аз съм богата! Безмерно богата!
Свита в пазвата на Христос!
И възкръсвам от Божи обятия!
От Неговата любов!

Но как ми е болно! Болно е, Боже!
Душата си чувствам, боли...
Че и Твоето тяло го глождят
моите страдания зли.

СЛАВА НА БОГА ЗА ВСИЧКО!
ПО НЕГОВАТА МИЛОСТ НИЕ ОЩЕ СМЕ ЖИВИ НА ЗЕМЯТА...

***
Аз съм богАта! БогАта! БогАта!
РазбИра се, нЕ със парИ,
а с ръцЕте нА добротАта,
с милосттА на хОра добрИ.

Аз съм богАта! БезмЕрно богАта!
СвИта в пАзвата на ХристОс!
И възкрЪсвам от БОжи обЯтия!
От НЕговата любОв!

Но кАк ми е бОлно! БОлно е, БОже!
ДушАта си чУвствам, болИ...
Че и ТвОето тЯло го глОждят
мОите страдАния злИ.

***

Я богата! Богата! Богата!
Не деньгами, конечно, -людьми.
Добротою чужою, руками,
милосердием людским.

Я богата! Безмерно богата!
Я за пазухой у Христa!
Я любовью Его объятa!
Воскресением спасенa!

Но как больно! Как, Боже, больно
понимать, что душой больна!
Что жестокие своеволия
мои -тело . Твоё гвоздят .

СЛАВА БОГУ ЗА ВСЕ! МИЛОСТЬЮ ЕГО ЕЩЕ МЫ ЖИВЫ ЗДЕСЬ НА ЗЕМЛЕ...


Рецензии
СПАСИ ВАС БОГ, ДОРОГАЯ МАРИЯ!!!

Олеся Радушко   14.02.2013 17:52     Заявить о нарушении
Дорогая Олеся! Мне очень травится ваше стихотворение и я его публиковала в Блог.бг на моя страница. Вот линк. Можете посмотреть.
http://bichkinja.blog.bg/poezia/2013/02/14/az-sym-bogata-bogata-bogata-olesia-radushko.1053185
С теплом! Ваша Мария

Мария Шандуркова   14.02.2013 21:35   Заявить о нарушении
СПАСИ ВАС БОГ!!!

БЕРИТЕ ВО СЛАВУ БОЖИЮ ЧТО НУЖНО!

РАДОСТИ!!!

Олеся Радушко   15.02.2013 09:16   Заявить о нарушении