Зимняя зарисовка

ЗіМОВЫ  ЗАМАЛЁВАК.

Як  зіма  праходзіць?
Ой, марудна  цягнецца…
То – скрыгоціць  па  марозу,
то – ў  адлігу ўвязнецца…
То – замосціць  галалёдам
тратуары  з  раніцы,
весяліцца  з  пешаходаў –
коўзаюць  на  зАдніцах!
То – раптам,  снегам  так засыпле :
і  гарадЫ і вёскі,
й  вуліцы, ды  хаты.
Што  ўся  “цывілізацыя” – як  знікла…
І  не  “аўто” пад  снегам у  дварах,
а  спіць 
гіпапатамаў  статак…
*+*
18 студзеня 2013 г.
(**марудна –очень медленно; скрыгоціць – скрипит неприятно;
адліга – оттепель; раніца – утро; раптам – внезапно;
знікла – исчезла;  статок – стадо).


Рецензии