Марина Цветаева-Я-страница - In English

MARINA TSVETAEVA

* * *
I am parchment to your writing quill.
All-inviting. I am snow-white parchment.
And your goodwill treasurer: I will
Nurture good to hundredfold enlargement.

I am: farmland, soil as black as night;
You are: ray and fertilizing rain-pour;
You – my Lord and Sovereign, and I –
Ink-black soil – and snow-white writing paper!


Я — страница твоему перу.
Всё приму. Я белая страница.
Я — хранитель твоему добру:
Возращу и возвращу сторицей.

Я — деревня, чёрная земля.
Ты мне — луч и дождевая влага.
Ты — Господь и Господин, а я —
Чернозём — и белая бумага!

10 июля 1918


Рецензии