Родным бо, чужы ня стане!

Валька, Валька! Дзе той солі
Болей каб набраць!
Мо' ня трэба было б болей
Ў чужне рыдаць.

Мо' найшоў бы сваю долю
Сярод нашых ніў...
Я ж чытаць магу даволі,
Быў бы там шчасліў.

Кабы тая соль раз'ела
Сон душы,
Ажыло б здарова цела
Зніклі б спарышы.

Мо' тагды б браты-славяне
Край пазналі б той
Родным бо, чужы ня стане,
Родным будзе свой!


Рецензии