Думкi на чужыне

Помню, Алла, помню!
Як жа іх забыць
Як на мове роднай,
Ды не гаварыць!
З ёй лягчэй і гора
Бяда - паўбяды
Хто на ёй гавора
Любы мне заўжды.
Размаўляў на мове
Добра і Дубіна
Сiла ў кожным слове
Казка і былiна!
Як на ёй спявала
Жэнька Баранкова
Дух аж забівала
Мацярына слова!
Вось пішу і плачу,
Школу ўспамiнаю
Ўжо ўсiх не пабачу
Я ў родным крaю.
Спяць Клявец з Дубінай
Вечным ужо сном
З думкаю адзінай
Пра наш родны дом.
Пра дзяцей, што долю
Знайшлі на чужыне
А радзімы поле
Сохне на мякiне.
Можа Бог на небе
Ўбачыць гора. Сам
Верне зерне глебе
Верне мову нам.


Рецензии
Замечательная былина, словно народная песня, очень грустная и душевная! Хорошо! Красивая мова!

Осталась Ли   23.02.2012 10:46     Заявить о нарушении
Спасибо родная душа моя!
Ваш Стас!

Станислав Шастак   23.02.2012 19:00   Заявить о нарушении