Ма дика хир дара на чеченском

Ма дика хир дара, со хьуна везча –
Сан дагна ма-луъу, ма-мадду везча…
Ас хьуна дуьйцур дара цхьа хаза туьйра,
Хьан метта со хьоьсту, исбаьхьа туьйра.

ГIаланаш югIучу дешнашка ваьлла,
Со дийца хIуттур вара, хIун аьлла еза.
Цу дешнийн да хила, яхь - тIома ваьлла,
Гойтур дара сайна хьо мел чIогIа еза.

Ахь соьга эр дара: «Дийцахьа туьйра,
Кхин цкъа а дийцахьа и хаза туьйра.
Кхин цкъа а алахьа, со хьайна еза,
Со хьайна мел еза, мел чIогIа еза!»


Рецензии