Дог1а дог1уш на чеченском

Дог1а дог1уш, вайн синош аналле леста,
Ткъа кийра уьншерийн гIайгIанаш кхерста.
Ша-шеха къахетий, дог делха хIутту,
Кхолламна тIехьаьрчий, иэс Iеткъа хIутту.

Юхалиста хIутту и дIадаьлларг-хилларг.
ТIехдетта хIутту и ас юкъахдитнарг.
Юьхьдуьхьал даладой сох даьлла зулам,
БIаьрхьалха ухьу цо сан къинан бустам.

Дозаллин лаг лоьцуш, и горахIиттош,
Куралла доьналлин дозанехь латтош,
Сан хIора аьлла дош кханенах детта,
Лаьхьлаамийн стелаIад мокхазах детта.

ДогIа догIуш, вайн синош аналле леста,
Ткъа кийра махьшеран гIайгIанаш кхерста.
Дуьненах къахетий, дог делха хIутту,
Кхолламах ца кхетий, са холчахIутту.


Рецензии