Беларусь - моя Родина. Народ. Часть вторая

БЕЛАРУСЬ - МАЯ РАДЗіМА.
Частка другая.

НАРОД  КРАіНЫ.
 
Народ краіны – яе Глеба...
Народ краіне – ўсё дае:
ад песні к Святу, 
да акрайца хлеба.
Краіна без народу -
не йснуе.

Няма краіны – без Народу !
Няма Народу – без Краіны...
Іх раздзяляць – неверагодна !
Застануцца адны руіны.

Народ краіны – яе Глеба !
І кожны чалавек – крыніца.
... але, як намагацца трэба,
каб з глыбіні на свет прабіцца.

І кожны з нас – магчымая крыніца,
якая з цемры шлях шукае.
Нам свет дзівосны нейкі сніцца,
дзе Смага - наш струмень чакае...

Народ краіны – гэта Глеба !
Няма нічога,
чымсць Народ, цанней !
На Глебе гэтай –
і расце дзяржавы Дрэва.
Магутнае, калі –
без ланцугоў-цапей !

Народ краіны – яе Глеба...
І кожны з нас –
магчымая Крыніца.
Якім жа Чалавекам
быць патрэбна,
Каб твой Народ -
хацеў табой напіцца...
     *+*
(Уначы, 25 лютага 2011 г.)


Рецензии