Беларусь - моя Родина. Вступление

БЕЛАРУСЬ - МАЯ РАДЗіМА.
Уступ.
 
 БОЖА,  ДАЙ  ЦЯПЛА  РАДЗіМЕ...
 
Няма  ў  краіне  гэтай - цеплаты.
Каторы  год – туманы,  й  хмары...
Ну, як  сярод  прамозглай  цемнаты
збывацца  могуць  нашы  мары?
Калі  мы – не  Народ,  калі – натоўп…
Нам  доўга  яшчэ  падаць -
у  таўкатні  ды  склізі...
Дзе ж  Чалавек –
з  Народу – наш !
Які – наладзіць  толк.
...ад  нізу і  да  верху,.. ад  верху  і  да  нізу...
Хажу, вяду  размовы  з  самым  розным  людам.
Ды й  слухаю – чаго ж  Народ  наш  хоча.
Збіраю  крохі  простых  чалавечых  мар...
І  кожны ж  верыць – мара  яго – яўю  будзе...
А  шурык-пан – над  марамі  прастых  людзей  рагоча.
                * + *
 (Сярод  дня, 03. Лютага. 2011г.)


Рецензии