Шипшинка

Пелюсток п'ять шипшинка
Простягає до мене.
Золота серединка,
Внизу листя зелене.

         Ніби вбрана шовками,
         Така ніжна й тендітна,
         Піднялась над шипами
         Порцелянова квітка.

Запах лагідний лине,
Проводжає в минуле.
Воскрешає хвилини,
Що в душі десь заснули.

         Вдвох збирали шипшину.
         Пам'ятаю і досі,
         Цілував без упину
         Ти лице моє й коси.

Цілував мої губи,
Називав мене - мила.
Обіймав і голубив...
Зашарілась шипшина.

         Стільки літ промайнуло...
         Чи того нам бажалось?
         Тихим щемом війнуло,   
         У душі десь озвалось.
                .
Сивини павутинка,
Півжиття за плечима.
Скаже хтось - гарна жінка,
Та душею ранима.

         Дорогі мені квіти
         Пригортаю до серця.
         Зачароване літо,
         Теплим спогадом ллється.


Рецензии