Самотнiй лебiдь

Закидають свій погляд несмілий
Тонкі верби у плесо води.
Дикі гуси, качки й лебідь білий
Прилетіли на літо сюди.

У качок та гусей дитинчата
Дружно лапками воду гребуть.
Онде бусол й його бусленята
По намулу до берега йдуть.

Тільки лебідь один самотою
Розрізає латаття грудьми.
Тихо в'ється туман над водою,
Ніби стелить свої килими.

У траві срібний коник сюркоче,
Закректали в квартеті жабки.
Запитати у лебедя хочу:
"На Вкраїну чи був шлях важкий?

Що з твоєю лебідкою стало?
Чому з болем вдивляєшся вдаль?"
Сумно ехо над плесом звучало:
"За лебідкою жаль мені... Жаль..."


Для ілюстрації використано фото Дмитра Вишневського
http://www.interfotki.ru/work/show/69610/


Рецензии