Дзе памяцi азеры?

Не, мусіць я не дажыву,
Былым цябе ня ўбачу,
Хоць ночку кожную заву
Ды перпелкай плачу.

Літва-Радзіма! Краю мой!
Дзе памяці азеры
Пазарасталі асакой,
А чаркашкварка ў зборы.

Народ, што нацыяй не быў,
На подзвігі гатовы!
Чаму, скажы, не бараніў
Парэшткі роднай мовы?

Устаць бы сам адзін сумеў,
Каб к розуму ды згода,
Гвалт пераможам. Сэрца гнеў
Паможа стаць народам.


Рецензии
Зрозумів вірш. СПОДОБАВСЯ! :)

З повагою,
Володимир :)

Владимир Белик   25.05.2011 22:25     Заявить о нарушении