Анатолию Бицуеву посвящаю

Тетщ дунейм гуф1эгъуэ 1эджэ,ауэ
***йщ ар псэк1э уэ зэхэпщ1эфын.
Къызэда1уэт,укъызэмыдауэу,
Бжес1эм хъунк1э хъунущ пэж хэлъын:

Щыгуф1ык1,къэмыту уи нэ-уи 1э
Гъащ1эр тыгъэ къызэрыпхуащ1ам,
Пшхынрэ щыпт1эгъэнрэ узэри1эм,
Уи 1эдакъэм усэу къыщ1эк1ам!

Уи1эу щытми иджыпсту гукъеуэ,
Гугъэ дахэр къыпхуихьынщ пщэдейм,
Уи дыгъуасэ махуэр умыгъейуэ,
Ф1ыщ1э хуэпщ1у Тхьэм тетыф дунейм!

Ущыуауэ,къэпхьыжыфмэ тобэ,
Бгъэзэк1уэжыфынщ щыуагъэ пщ1ар,
Щыгуф1ык1,уи 1уэхухэр 1еймэ нобэ,
Нэхъ 1еиж ар Тхьэм зэримыщ1ам!

Уэ уи гъуэгу къытырихьами пшагъуэ,
Сынолъэ1у:аф1эк1 умынэщхъей!
Къысхуэгъэгъу,зыгуэрк1э сщ1ам уи жагъуэ,
Къыпщымыхуэ зэи Тхьэм и ней!
    подстрочник:
В этом мире много радостей,но
их надо уметь чувствовать душой.
Послушай,не перебивая,
Может,в моих словах есть доля правды:

Радуйся тому,что у тебя руки-ноги целы,
Тому,что жизнь предоставили в дар,
Что есть кров над головой,пища на сей день,
Радуйся замечательным стихам,выходящим из-под твоего пера!

И,несмотря на то,что ты сегодня в печали,
Знай,завтрашний день принесёт прекрасную надежду!
Не оплакивай вчерашний день,
Умей Всевышнего благодарить за каждый прожитый миг!

Если ты совершил ошибку,но искренне раскаиваешься,
Есть надежда на прощение и исправление промаха.
Если тебе плохо сегодня,
Радуйся тому,что могло быть и хуже.

Если даже твой путь туманный,
Прошу,не отчаивайся!
Прости,если чем-то тебя обидела,
Дай Бог,чтоб тебя никогда не коснулся Всевышнего гнев!


Рецензии