Дзеркала

Герої, і блазні, й закохані в юному шалі,
Земля на китах і повіддя в чиїхось руках,
А глянеш пильніше – дзеркала, дзеркала, дзеркала –
Нестримне нашестя – чи, може, пришестя? – дзеркал.

Ти вихід шукав у печерах ночей Заратустри,
До пізнього ранку у тебе горіла свіча.
Та всі манускрипти – засиджені мухами люстра,
А мудрі – портрети, застиглі у рамах свічад.

Ти птахом рвонувся у рясно зазорене небо,
Здавалось, ще мить -  і побачиш розгадку зблизька, -
Та зліт – це падіння в химерному світі гіпербол,
А небо – всього лиш одне з найкривіших дзеркал.

Ти здався. І зорі на небі твоєму погасли.
Ти зсунувся з глузду. Війну об»явив вітрякам.
Ти в смерті рятунку шукав. Та за ширмою часу
Гадючою шкурою зблиснули леза дзеркал.


Рецензии
дуже сподобалось.дякую за отримане задоволення.

Лукерия Кришталь   22.03.2016 09:22     Заявить о нарушении
Дякую за теплі слова:)

Иван Андрощук   22.03.2016 13:01   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.