Имянины

Валька, Леша, Витя, Оля -
Ну короче - весь ваш дом!
Каждому - нет слов уж боле,
Благодарствую оптом.

Вы меня уж извините,
Что насилую язык,
Как написано примите,
К белорускому привык.

На стол стауце шкваркау з чаркай
Мы, канечна, ближай к им
Пагаворым стала й жарка
Аб народным и сваим.

После выйдзем хараводам
Да ударым танцаваць.
Ой, люблю з радным народам
Имянины святкавць.

А пасля завесьци спевы
Пра вялики урожай,
Да зялёныя пасевы,
И пра белорусский край.

Вот такие именины
И такой усим прывет
Валнаватся без причины
Нам не нада - мой атвет.

Выбачайце за трасянку
Не прывкла к ей рука,
Як бы полъку-сербиянку
Урэзць замиж гапака.

Панясе у такия дали
Ци у канаву, ци то у мох
Языкоу навырабляли
Родных - дык не меней трох.

Ну на гэтым скончым рэчы -
Усе сказау, што меу сказаць
Цяпер сяду каля печы
Й буду далей баляваць.


Рецензии