Marina Tsvetaeva - Two Sisters

Two sisters, Humbleness and Pride,
Stood o’er my cradle – friendly, so it seemed. 

“Raise forehead”, - ordered Pride in self-esteem,
“Cast down your eyes”,- asked Humbleness politely.

Thus I proceed through life - down-eyed 
And forehead-raised – with Humbleness and Pride.

1921/2011











*  *  *
Гордость и робость - родные сестры...


Рецензии