Асеннi роздум

Зноў хата стаіць прада мною
І годы дзяцінства, бы ў сне,
Ляцяць і ляцяць чарадою
Ў чароўным ўспамінкаў вакне.

Вось школа, якая так многа
Дала нам і дум, і надзей,
Ды стала надзейнай дарогай
Да новых краеў і людзей.

Званок, той "апошні", якога
Чакалі з трымценнем ў грудзях,
У студэнцтва прамая дарога,
Адзіны, так думаў я, шлях.

Даўно ўсе было, а здаецца
Што ранкам учоры было...
І школа стаіць, і нясецца
Дзятвы смех праз вокны ў сяло.

І зноў дагараюць бярозкі,
І зноў, як калісьці даўно,
Бялюткага снегу пялёсткі
Ляцяць да мяне у вакно.


Рецензии