Стихи на украинском языке. Схаменiться, браття!

Схаменiться, браття!

Ви, за мову учипились,
Нібито російська,
Не дає нам всим життя
- Нищить українську!

На реклами подивіться,
Там – лише англійська,
А крамниці – "Бутіки",
"Маркети", "Гранд", "Kristi".

Адже це – не українська,
Це – англійська мова,
Так цього вам не помітно,
"Най буде здорова!"

Наче кістка, та, російська,
В горлі застряває,
А – угорська, польська,
чеська – вам не заважає?!

І "сучок, ти, в оці брата,
свого помічаєш,
А колоди у своєму
– геть не відчуваєш."
                Лк.7:41; Мт.7:3;

Люди, що ви верзете?!
Та побійтесь Бога!
Бо для кожного із нас
Є своя дорога!

Кому – в пекло, кому – в рай,
Ви про це забули?
Пригадайте ж ви себе,
Ким, раніше були?!

Бо не можна забувати
Про своє минуле!
Ми ж всі Браття во Хресті,
Ви й про це забули?

Гнів та сварки поміж нас,
Нищать все довкілля!
Діти наші – це – майбутнє,
Це – весіннє зілля,

Яке, згодом, теж дає
І свої побіги,
А вже ті, дають плоди,
А які? – Веріги?!

"Не судіть, і не судимі будете довіку,
і простіть, і вам простять"
        Лк.7:37; Мт.7:1;6:12,14; Як.4:11;
"Помилку-каліку"!

І "давайте й дасться вам – мірою тією",
                Лк.7:38; Мт.7:2; Мр.4:24;
А амбітність – то є ГРІХ!
Розлучіться з нею!
                21.03.10.


Рецензии
Александр, они не забыли, они этого не знали, и знать не хотят. Ведь в этом стаде с интеллектом очень большие проблемы. Его попросту в их котелках похожих на голову нет. http://www.stihi.ru/2015/12/21/3123
Хороший и нужный стих в нынешнее время. Он очень актуален, да вот беда, быдло то на державнiй мовi не то, что ни хрена не понимает, оно и читать на ней не умеет.
С уважением.

Серж Рубежанский   19.03.2016 08:42     Заявить о нарушении
Серж, спасибо Вам за Ваше внимание и не безразличие! А вот на счет тех, которые обделены природой даром здравомыслия, так тут просто УЖАС!!! а самое страшное, что их возносят в ранг "героев"!
С Уважением - Александр!

Александр Кравцов 2   20.03.2016 23:00   Заявить о нарушении
На это произведение написано 9 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.