Реверс

1. Є шляхи, які нікуди не ведуть.
Вони обриваються, як життя,
Як недоспівана пісня,
як ранок, що помер, не народившись…
Ними ніхто не ходить, ними живуть,
вони стають лініями на руці, які пестить смерть.
Залізними рейками йдуть паралелі у світ
паранормальний і чужий,
розірваний на шмати підсвідомих бажань
і незакінчених фраз, вбитих у горлі,
коли просто було необхідно СЛУХАТИ
замість плескоту слів, що клекотіли кров’ю у нутрощах,
спливало спіраллю часу на померлу траву
відкриття потойбіччя.

2. Знаєш, як помирають птиці?
Не замислюючись, в польоті,
ще там у глибині перевернутої води,
прадавнього пралісу, де Адам слухав Бога.
Гніватись не встигають, побачити того, хто відбирає політ,
а просто перестають бути звірями,
тіло яких у небі…
Так помирають діти
Дійсно радісно,
трохи мрійливо, розгублено,
що життя, як цукерку, висмоктали.

3. Ти не знав мене.
Ніколи. Навіть коли нас познайомили.
Навіть коли ти назвав своє імено
та луною відкреслив моє.
Я невідома, німа і стороння,
навіть в солодкім безсиллі,
жорстоко у тиші твоя незнайомість
натомість
ти мене обертаєш в руках, як монету:
Аверс – так,
Ні – реверс.

20.05.2009 1:27:55
(найгірший ранок без ночі)


Рецензии
Які глибокі роздуми! Дивовижно мальовнича образнісь (“Вони стають лініями на руці, які пестить смерть”, “Ти мене обертаєш в руках, як монету..”). Чи ж можна залишитись байдужим хоча ж на мить?
“Невідома, німа і стороння...” – зворушена до сліз...
Нехай "солодке безсилля" приходить лише в парі з палким коханням!
Дякую, люба Марино! І кава Ваша напрочуд запашна, і вірші ваблять глибокою щирістю.
З симпатією, вдячністю і дружньою посмішкою

Валентина Чайковская   22.11.2009 12:38     Заявить о нарушении
вельми дякую за відрух душі, напевне, саме вас і чекала і моя кава, і мої вірші. "Реверс" зокрема доволі важкий для сприйняття, але тішуся, що саме він приав вам до душі.
З відкритим серцем до вас,
Марина

Марина Анненкова   22.11.2009 18:00   Заявить о нарушении