Подих вiтру

Мені наснився дивний сон:
Неначе я – весняний вітер.
Чи подихом торкаюсь скронь
Легким, чи дму несамовито,
Однак нестримно з небуття,
Нагодувавши сонцем крила,
Несу безмежнєє життя
Та землю наповняю співом.
З дахів збираю сивий пил,
З дерев – загубленії мрії,
Й, розрізав ранком ніч навпіл,
Коханням видужаним вію.
Своїм? Чужим? – не все одно,
Кому призначено кохати.
Тож тільки відчини вікно,
Дай змогу вітру завітати
До тебе. Може та нудьга,
Що крає серце довгі рОки,
Мине. Можливо наче птах
Ти саме мій чекав неспокій.


5-6.04.05

*************************
наснився - приснился
неначе – как будто
чи - то
подихом - дыханием
торкаюсь - прикасаюсь
скронь - висков
дму - дую
несамовито - яростно
однак - но
нестримно - безудержно
небуття - небытие
нагодувавши - накормив
безмежнєє - безкрайнее
співом - пением
дах - крыша
збираю - собираю
гіркий - горький
пил - пыль
загубленії - потерянные
мрії - мечты
ранок - утро
навпіл - пополам
видужаним - окрепшим/поздоровевшим
відчини - открой
змогу - возможность
завітати - зайти в гости
нудьга - тоска
крає - режет
мине - пройдет
можливо - возможно
наче - будто
птах  - птица
чекав - ждал
неспокій - беспокойство


Рецензии
Стихи на украинском вообще красивы... потому как украинский язык более певуч чем русский...

Бузмаков Андрей   17.06.2005 21:45     Заявить о нарушении
угу. этот язык ваще удивителен. :)
ща как раз вернулась из мест, где он более популярен, чем в КИеве.
редко там бываю и из офисных стен кажется, что на другой планете побывала. но при этом точно знаю -- ТАМ себе ближе становлюсь.
ТАМ мои РОДНЫЕ песни, голоса, ритм... даже запах (теплого сена и молока)...
там даже солнце по-другому встает...

Фрейя   22.06.2005 17:43   Заявить о нарушении
На это произведение написано 7 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.